В изключително зрелищен сблъсък, в който играта в защита почти отсъстваше Западната Конференция победи Източната със 192:182 в Мача на звездите на НБА. Така Западът триумфира за шести път в последните седем издания на баскетболното шоу.

Срещата представи две невероятни постижения. Общата резултатност от 374 точки е нов рекорд за най-резултатен Мач на звездите. 192 точки са върхово постижение в историята на Западната Конференция, докато 182 е на трето място за Изтока.

Още по-интересно е това, което направи Антъни Дейвис. Крилото на Ню Орлийнс Пеликанс беше обявен за Най-полезен играч в срещата. Той завърши с 52 точки, подобрявайки рекорда на легендарния Уилт Чембърлейн, който през 1962 година вкарва 42.

Прекрасната демонстрация на най-доброто от офанзивния баскетбол представи на зрителите невероятни изпълнения и комбинации, каквито рядко биха се видели в мач от редовния сезон или плейофите на НБА.

Кевин Дюрант завърши с 21 точки, 10 борби и 10 асистенции. Така той стана едва четвъртият баскетболист с трипъл дабъл в Мач на звездите. Другите трима са Дуейн Уейд, Леброн Джеймс и Майкъл Джордан. Ръсел Уестбрук наниза 41 точки за Западната Конференция. Янис Адетокунбо беше най-резултатен за тима на Изтока – 30 точки.