Макаби (Тел Авив) начело със селекционера на българския национален отбор Пини Гершон започна с разгромна победа участието си в новото издание на Евролигата, побеждавайки в мача на откриването на турнира Унион Олимпия с 85:65.

Алън Андерсън бе най-резултатен за победителите с 25 точки, плеймейкърът Андрю Вишневски завърши с 19, Дорон Пъркинс наниза 10 точки.

Пред 11 000 верни фенове в "Нокиа Арина" в Тел Авив Макаби изнесе впечатляващ мач, в който възпитаниците на Гершон играха изключително дисциплинирано и в крайна сметка напълно заслужено се поздравиха с успеха. Преди срещата бе почетен и президента на клуба - Шимон Мизрахи, който започна своя 40-и сезон начело на гранда от израелската столица.

"Искахме да спечелим този мач и успяхме. Преди двубоя заявих, че не сме напълно готови за сезона, така че не бях особено изненадан, че не се представихме в най-добра светлина. Днес обаче играхме силно в отбрана и това ни помогна да победим. Наясно съм, че можем да играем по-добре и имаме потенциал за това, но ще ни бъдат необходими още няколко седмици, за да го постигнем", каза след мача Гершон.
В следващия кръг на 29 октомври отборът на израелския специалист гостува на Каха Лаборал във Витория./БЛИЦ