След 11 поредни победи в Евролигата и Израел, Макаби се препъна точно когато никой не очакваше и когато най-малко трябваше. Шампионът на Стария континент отстъпи пред АЛБА Берлин с 59:65 у дома в Тел Авив. Поражението е първо за "делфините" от 30 декември 2014 година.

Макаби изоставаше цял мач, но в края стопи и изравни. Поредица от грешки и безобразна игра на героя от преди седмица в Истанбул Джереми Парго, както и трагична вечер на местния любимец и настоящ капитан Йогев Охайон пречупиха домакините.

Крилото Джамел Маклийн се отчете с 18 точки за Алба Берлин. Девин Смит вкара 17 точки и овладя 9 борби за Макаби. Резервата Нейт Линарт добави 15 за първенците на Европа.

Макаби бе в изключителна серия в Топ 16 след пет последователни победи над Цървена звезда и Барселона у дома, над Жалгирис в Каунас, над Реал Мадрид в Тел Авив и над Галатасарай в Истанбул миналата седмица. Тимът единствен спореше с Реал за първото място в Група Е със само една загуба досега. За израелците обаче най-трудното тепърва предстои, защото след няколко дни приемат ПАО и ако искат да останат в битката за едно от първите две места преди 1/4-финалите, ще трябва да спечелят на всяка цена.