Македонското крило Гьорги Чековски се присъединява към Левски и се очаква да направи първа тренировка с новия си тим. „Сините” подновяват подготовката си днес, а Чековски ще бъде налице за вечерното занимание на отбора.

28-годишният баскетболист игра три сезона за Лукойл Академик, като стана три пъти шампион и два пъти носител на Купата на България. Последния сезон бе 2006/07, когато той изигра 38 мача, в които вкара 9.8 точки и хвана 5.2 борби на мач.

Преди да дойде при „студентите” игра в Прищина, Косово, а преди това пет години за своя първи професионален клуб – Работнички Скопие. След като напусна Лукойл Академик, бе част от украинския Черкаски Мавпи преди да се завърне отново в Македония. Там първо защитава цветовете на Фени Индустри, но през януари се мести във Феро Запорожие, пак в Украйна.

Тази година Чековски започна в Работнички и като играч на този тим е най-полезен в Балканската лига със среден коефициент 25.0. В четири мача в този шампионат той вкарва по 23.0 точки и взима по 8.8 борби.
 С привличането на Чековски, съставът на Левски се подсилва на позиция „четири”. В началото на сезона с тях започна Илиян Евтимов, но впоследствие получи предложение и замина за Кипър.

Левски е временен водач в Националната баскетболна лига с актив от 9 победи и 1 загуба, а след седмица в Самоков гостува на Рилски спортист в 11 кръг и първи мач от 2010 година./БЛИЦ