“Левски” записа втора загуба в Балканската лига. След като преди седмица “сините” отстъпиха като гост на Университатя (Крайова) със 71:73, сега тимът на Тити Папазов загуби от Кожув със 71:84. За македонския тим това е втора победа, след като в предишния кръг се наложи с 84:79 над косовския Пея.
 
Лайънъл Чалмърс не игра за “Левски” заради контузия на коляното, получена в мача с Берое в събота. В състава на гостите бяха Димитър Мираковски, играл в Черно море и ЦСКА, както и Димитър Караджовски (бивш баскетболист на Рилски спортист) и преминалия през Ямбол Златко Гоцевски.
 
Кожув имаше предимство през целия мач, като само втората четвърт беше равностойна. Македонският отбор би “сините” с оръжието на тима на Тити Папазов – стрелбата от тройката. Кожув вкара 13 тройки от 28 опити – 46% успеваемост. “Левски” направи 39% точни стрелби от далечно разстояние – 7 от 18 опита.
 
Джордже Мичич завърши с 16 точки и 6 асистенции за "сините", а Николай Върбанов завърши с 15 точки и 7 борби. Най-резултатен в мача беше Слободан Божович от Кожув – 19 точки. Остин Дюфо допълни 18 точки за успеха на македонския тим.
 
В следващия си мач “Левски” гостува на косовския Пея, но преди това ще посети Ботевград, където гостува на Балкан в мач от първенството. В следващия кръг Кожув пък приема “зелените” от Ботевград. Утре тимът на Александар Тодоров гостува на Сигал (Прищина).