Бившата звезда на леката атлетика Марион Джоунс няма търпение да се върне в спорта. Скандалната спринтьорка тренира усилено под ръководството на баскетболната легенда Нолан Ричардсън, който води женския тим от НБА Тулза Шок.

Марион спечели пет златни медала на Олимпиадата в Сидни, но се принуди да ги върне след допинг скандал. По-късно бе осъдена на 6 месеца затвор заради лъжесвидетелстване. 

Сега на 34 години и само осем месеца, след като роди третото си дете, тя е готова за предизвикателството на баскетбола. В колежа в тренирала именно спорта с оранжева топка и дори през 1994-а помага на тима си да спечели шампионата. През 1997-а се отказва и се концентрира върху атлетиката.

“Още миналата година осъзнах, че трябва да се върна в спорта. Смятам, че мога да постигна нещо и в баскетбола. Тренирах малко със Сант Антонио, но след това се видях с Нолан Ричардсън и се разбрахме да дойда в Шок. Това е страхотна възможност. Искам да покажа на хората, че все още имам сили за спорт. Отново ще се състезавам и искам да побеждавам”, сподели Джоунс.

“Изумително е колко добре се справя Марион. Формата й е страхотна, а това колко е бърза, няма нужда да коментирам. Говорих с треньора й от колежа и той ми разкри, че винаги е била лидер”, разкри Ричардсън.
Сезонът за Шок започва на 15 май с мач срещу Минесота Линкс./БЛИЦ