Баскетболистката на Нефтохимик 2010 Мария Цанкова ще бъде извън игра през следващата половин година заради тежка контузия на коляното. По време на втория мач от финалната серия срещу Дунав 8806 в Русе още в седмата секунда на мача състезателката на бургаския тим получи травмата и напусна игра.

След това Цанкова премина ядрено-магнитен резонанс, а вчера д-р Тони Георгиев даде и диагнозата – скъсани странични коленни връзки. Следва операция, а възстановяването от подобна контузия обикновено отнема около 6-7 месеца. Това означава, че тя ще може да се върне в игра около средата на следващия сезон.

Треньорът на Нефтохимик 2010 Петко Маринов при тежко новината за тежката контузия на основната си състезателка.

„Много съжалявам за това, което се случи с Мария, защото тя работи много усилено пред очите ми цял сезон и направи много силни мачове. Тя е младо момиче и тази контузия идва в лош момент, но се надявам да се възстанови бързо и да продължи да развива. Отсъствието й ще ни се отрази много", коментира пред bgbasket спецът.

"Все пак в оставащите мачове от финала излизаме да играем и да печелим. Надявам се да ни потръгне в началото на мачовете, защото при жените психиката има голямо значение и ако започнем добре, можем да пречупим съперника. В Русе например наблюдавахме как единия ден ние водехме с 20 на почивката, а на следващия ни биха с 30 точки. Стигнахме до два финала и нямаме какво да губим, важното е да станат хубави мачове”, добави Петко Маринов.

Днес от 17:30 часа в зала "Бойчо Брънзов" е третият сблъсък между Нефтохимик 2010 и Дунав 8806 от финалния плейоф. Резултатът в серията е 1:1, играе се до 3 победи от 5 мача.