Балкан Ботевград спечели сребърните медали в първенството по баскетбол. Тимът загуби финалната серия с 2:3 от Лукойл Академик. Един от основните играчи на Балкан през целия сезон беше Мартин Маринов. Роденият в Ботевград гард изигра един от най-добрите си сезони в кариерата. Ето какво каза Мартин пред БЛИЦ за края на шампионата:

-Мартине, каква е оценката ти за сезона? Играхте финал, който като че ли беше очакван от фенове и специалисти.
-Оценката ми е положителна, бих казал много добър сезон за нас. Завършихме втори в редовния сезон, играхме финал в плейофите, бяхме на крачка от нещо голямо, но не ни достигна късмет. Въпреки това мисля че трябва да бъдем доволни от показаното.

-Можехте ли повече във финалните мачове с Лукойл Академик?
-Винаги може повече щом не си на първото място. Мисля, че показахме добра игра, но се почувства умора в отбора в последните мачове, не ни достигна и късмет. Загубихме два мача, в които имахме шутове за победа. Според мен трябва да бъдем горди с играта си на финала

-Кога бяхте най-близо до титлата?
-В четвъртия мач, но отново късметът не беше на наша страна. Явно тази близост до титлата ни изигра лоша шега този мач, защото бяхме нервни.

-Феновете ви остават с горчивината за намеса на съдиите във важни моменти? Така ли е?
-Аз съм професионалист и моята работа е на терена. Има други компетентни лица, които трябва да са отговорни за тяхната работа.

-Изигра може би най-добрия си сезон. Лично ти удовлетворен ли си от постигнатото?
-Да, доволен съм от себе си, но преди всичко искам да благодаря на ръководството за гласуваното доверие и на моите съотборници, защото баскетболът е отборна игра.

-Очакваше ли подобно посрещане в Ботевград въпреки загубения финал?
-Винаги съм знаел, че имаме уникална публика, но честно казано не очаквах такова топло посрещане. Ние бяхме посрещнати като шампиони. Искам да благодаря на цял Ботевград за подрекпата през целия сезон. Бъдете живи и здрави!
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ