Треньорът Майк Кжижевски потвърди, че няма да се върне начело на националния отбор на САЩ по баскетбол.
 
65-годишният специалист беше обявил намерението си след олимпийските игри в Лондон през 2012 г., но през последните седмици се появиха слухове, че може да размисли.
 
В специално интервю за ESPN Кжижевски заяви, че американската баскетболна федерация ще трябва да избере треньор за световното първенство през 2014 г. в Испания.
 
Счита се, че основни фаворити за селекционерския пост на националния отбор на САЩ са наставникът на Бостън Селтикс Док Ривърс и треньорът на Сан Антонио Спърс Грег Попович.
 
Майк Кжижевски пое американския тим след шестото място на световното първенство през 2002 г. и оттогава има баланс от 62 победи и една загуба.
 
Той взе бронзов медал от световното първенство в Япония през 2006 г., но четири години по-късно в Турция изведе тима си до титлата. През 2008 и 2012 г. спечели златни медали от олимпийските игри в Пекин и Лондон.
 
От 1980 г. насам Кжижевски, известен като Коуч Кей, работи като треньор на баскетболния отбор на университета Дюк. За този период с Дюк Блу Девилс е спечелил четири титли от университетското първенство NCAA.