Поведението на Денис Родман в Северна Корея придобива все по-големи размери. Скандалният баскетболист пя на рождения ден на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Великият Майк Тайсън коментира действията на бившия баскетболист.

"Това, което каза и направи Родман, е измяна. Аз не се интересувам от политика, но това е очевидно. Родман отиде в държава, с която САЩ са във вражда и направи редица изявления", заяви Тайсън.

Освен легендарния боксьор негативни коментари по адрес на Родман направиха още спортни и публични личности в САЩ. Според много от тях бившият играч на Чикаго Булс е взел пари за разходката до Северна Корея. Говорителите на Родман обаче опровергаха тези информации.

"Той е на чужда територия, вражеска за нас и говори нецензурно за нас. Държи се зле с нашите хора там. И защитава Северна Корея. А на всичко отгоре те имат наш човек в затвор там, а той продължава да ги защитава, като казва "знаете ли какво прави този човек?" Явно и той не знае. Стана му лакей. Сигурно получава пари, сигурен съм, че е така. Сигурен съм, че Денис не прави това от добрината в сърцето си", допълни Тайсън.