Документалният филм за Майкъл Джордан и Чикаго Булс, който е очакван да излезе на екраните, ще разкрие тъмната страна на успеха на "биковете".

Тя е толкова свирепа, че даже Въздушния е изразил своето безпокойство на режисьора Джейсън Хехир.

"Когато изгледате филма, ще си помислите, че съм ужасен човек. Но трябва да осъзнаете причината, заради която се отнасях така със Скоти Бурел (б.р - съотборник на Джордан през сезон 97/98). Имах нужда да бъде жилав за плейофите, изправяхме се срещу Индиана, Маями и Ню Йорк в Източната конференция. Трябваше да подходи упорито и трябваше да знам, че мога да разчитам на него", споделил Джордан на Хехир.

"Не съм сигурен, че хората ще разберат защо бях толкова напрегнат, когато видят кадрите. Защо съм направил нещата, които съм правил, защо съм действал така, както съм действал и защо съм казвал нещата, които съм казвал", добавя Джордан.

"Вижте, победите си имат цена. Лидерството също си има цена. Аз придърпах хората, които не желаеха да бъдат дърпани. Предизвиквах хората, които не искаха да бъдат предизвиквани. И си спечелих това право заради съотборниците, които дойдоха след мен и не успяха да издържат на напрежението, на което аз издържах. Щом си се присъединил към отбора, живееш по определен стандарт... Попитайте съотборниците ми. Ще ви кажат, че не съм ги молил да направят нещо, което аз не съм направил", категоричен е Майкъл Джордан.