Бруклин Нетс ще реализира мегатрансфер на Джеймс Хардън от Хюстън Рокетс в сделка, в която са замесени още Кливланд Кавалиърс и Индиана Пейсърс. Това твърди информация на ESPN на изключително запознатите с делата на НБА журналисти Ейдриън Воджнароуски и Рамона Шелбърн.

Мегасделката позволява на Хардън да се събере в Бруклин Нетс с бившия си съотборник от Оклахома Сити Тъндър Кевин Дюрант. Нетс разполага в състава си и с Кайри Ървинг и сега може да се превърне в основен претендент за титлата в Източната Конференция.

В замяна на Джеймс Хардън „мрежите“ ще пратят в Хюстън няколко играчи и предоставят на „ракетите“ избори бъдещите драфове. Един от баскетболистите е Карис ЛаВърт, който след това Рокетс разменят за Виктор Оладипо от Индиана.

Според информацията на американската спортна телевизия, центърът Джарет Алън и крилото Тоурин Принс преминават от Нетс в Кливланд, докато Хюстън получава гарда Данте Ексъм от Кливланд и крилото на Бруклин Родионс Куруц.

Освен това Бруклин предоставя на Рокетс избора си в първите кръгове на драфтовете на НБА през 2022, 2024 и 2026 г., както и възможностите за размяна през 2021, 2023, 2025 и 2027 г. Хюстън получава от Кавалиърс избора в първия кръг на драфта през 2022 г., взет при предишна сделка от Милуоки Бъкс. В същото време „ракетите“ дават избора си във втория кръг на драфта през 2023 г. на Индиана. Бруклин пък получава избора на Кливланд във втория кръг на драфта през 2024 г.