Милян Пупович от Черно море Порт Варна е най-полезният баскетболист в класацията на BGbasket.com за 5-ия кръг от Националната баскетболна лига. Сръбският център на варненци записа дабъл дабъл от 33 точки, 10 борби и добави по 4 асистенции и отнети топки при победата с 84:68 над "Левски". Така неговият коефициент е 40 пункта и му носи званието най-полезен баскетболист на кръга.

Втори е Неманя Милошевич от Ямбол, който в мача на отбора си срещу Балкан регистрира 30 точки и 9 борби при успеваемост 13/17 за две точки, а полезността му е 30.

Джумейн Джоунс от "Левски" заема третото място в класацията със своя дабъл дабъл от 28 точки и 11 борби. Добра успеваемост при стрелбата му донесе и коефициент от 34 в кръга.

Следващото място в класацията заема Доминик Фъргюсън от Берое. Той завърши с 25 точки, 10 борби и 3 отнети топки в мача на отбора си, а полезността му е 32.

Последните двама баскетболисти в класацията са с равен коефициент. Петер Седмак от Балкан записа 21 точки, 5 борби, 4 асистенции и 3 отнети топки, а Цветослав Острев от Спартак Плевен се доближи до трипъл дабъл с 11 точки, 11 асистенции и 8 борби. Така коефициентът и на двамата е 29 пункта.

Най-добра резерва е попадналият сред най-полезните Петер Седмак. Следва го Александър Янев от Лукойл Академик, който за 27 минути на терена записа 15 точки, 5 борби и 3 асистенции, а полезността му е 18.

Най-полезният Милян Пупович е първи и сред реализаторите с 33 точки, следван от Неманя Милошевич с 30 точки.

Алвин Етилопи от Спартак Плевен е лидер по борби с 12, а по 11 имат Ноа Далман от Балкан и Джумейн Джоунс.

Попадналият сред най-полезните Цветослав Острев записа 11 асистенции, което е най-доброто постижение за кръга, а втори с 10 е Божидар Аврамов от Лукойл Академик.

Аврамов е на върха в класацията по отнети топки с 6, а след него е Станислав Цонков от Черно море Порт Варна, който прекъсна 5 атаки на съперника.

Четирима баскетболисти забиха по 2 „чадъра” в кръга – Петер Седмак, Николай Върбанов от "Левски", Пол Бюторак от Ямбол и Тенчо Банев от Лукойл Академик.