Заместник-министъра на физическото възпитание и спорта Иван Ценов и кметът на Ботевград Георги Георгиев направиха първа копка за изграждане на нова спортна зала в Ботевград. Съоръжението трябва да бъде готово до 2 години и ще струва 7 милиона лева. Капацитетът на бъдещата зала е 4000 души. На церемонията по първата копка присъстваха всички баскетболисти на Балкан, треньори и спортни личности на Ботевград.

“Това е важен момент, защото спортната зала ще бъде една от емблемите на нашия град. Имаме амбициите, имаме и възможност да осигурим средствата за реализация на проекта. Убеден съм, че до две години обектът ще бъде напълно готов. Ботевград заслужава да има многофункционална спортна зала, защото той е спортен град, защото е град, пълен с млади хора. Щастлив съм, че на мен се падна голямата чест да дам старта на това начинание”, каза Георги Георгиев.

“Приятно ми е да присъствам на такова събитие. Поздравявам кмета и цялото общинско ръководство за куража да се захванат с тази нелека работа. По този начин те показват, че мислят за бъдещето на Ботевград”, заяви зам.-министър Ценов./БЛИЦ