Капитанът на Рилски спортист Бранко Миркович е доволен от третото място на тима в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Той отчете и фактът, че тимът е играл по-добре срещу Куманово отколкото в полуфинала с "Левски" и се радваше на бронзовия медал.

"Мачът с Куманово беше труден за нас, тъй като това е един добър отбор. Мисля, че играхме добре, особено по-добре в защита и не допускахме лесни точки. Така натрупахме малко разлика и просто след това спечелихме.

Със сигурност ЕВРОХОЛД Балканска лига ни помага. Играем срещу добри отбори като Галил Гилбоа, "Левски" и други, има и пътувания и на мен лично ми харесва. Има обаче и умора, тъй като се играе по два пъти на седмица. Мисля, че помага на някои млади играчи като например Христо Захариев, Любо Киров и другите при нас. Преди сезона искахме да стигнем до финалната четворка и успяхме да го направим, а от третото място можем да бъдем доволни. На полуфинала с "Левски" не бяхме достатъчно концентрирани, а в началото на мача от еуфория, от пълната зала, от всички очаквания, може би напрежението беше малко повече и затова можем да бъдем доволни от третото място.

Мисля, че имаме достатъчно време да починем до плейофите. Когато те започнат нямаш никакво оправдание, така че трябва да се играе на 100%", сподели той пред bgbasket.