Благоевградчанката Александра Богданска, която е „Мис Национален отбор по баскетбол“, мотивира звездата на Академик Благоевград Никола Трайков във фитнес залата. Двамата съграждани не крият чувствата си един към друг от няколко месеца, а по всичко личи, че любовта им действа положително на крилото на четвъртия в „А“ група, struma.bg.

28-годишният Н. Трайков, който има зад гърба си сериозен баскетболен опит в САЩ, Европа и родния елит, е най-полезният състезател на студентите през изминалия есенен полусезон, а пред него в класацията на втория ешелон е само Данаил Христов от Чавдар (Троян). Никола обаче държи палмата, ако трябва да се направи подреждане за най-добро телосложение сред действащите играчи в българския баскетбол, барабар със скъпоплатените чужденци в елитната лига.

Въпреки изобилието от тъмнокожи легионери там, малцина могат да съперничат на аполоновската фигура на благоевградчанина. Афинитет към фитнеса има и 19-годишната Ал. Богданска. Поддръжката на перфектната й фигура се дължи до голяма степен на прекараните часове в студиото за специализирани физически натоварвания, стопанисвано от президента на клуба по канадска борба Армспорт Кирил Богдански, който е един от пионерите на типично американския спорт у нас.