"Брандън Хийт е превъзходен гард. Харесвам го много, но бих го взел в националния отбор само, ако порасне до 208 см. На нас ни трябва център", отсече Георги Младенов по повод информацията, че на американската перла на "Левски" се подготвят документи за паспорт и поради липса на друга опция, именно той ще е в ролята на чужденец в държавния тим.

"Хийт никога не е коментиран за националния отбор. Ако той е 208 см, ще отида до САЩ и ще му занеса паспорта. При положение, че имаме Божо Аврамов, Станимир Маринов, имаме добър сезон на Асен Великов, а дори и Иван Лилов, който в някакъв момент може да покрие позиция 1. Като имаме отвън и Чавдар Костов, Павел Маринов, Павел Иванов, Павлин Иванов и други, което значи, че единствената позиция, която трябва да покрием е тази на центъра. Ние това сме го коментирали многократно, не само с моя щаб в лицето на Марин Яцински и Ники Господинов, но и с Георги Глушков. И сега преди седмица влязохме в контакт със Седрик Симънс, но пък ни е трудно да влезем с Джаред Хоуман, като и при двамата опитваме", продължи Младенов пред bgbasket.com.

"Tрябва ни играч на позиция 5, защото само с Ники Върбанов и Маршавелски не можем да се справим. Трябва ни човек, който да подобри нещата в подкошието, човек да ни гарантира ниския пост и в защита и в нападение. Не знам откъде е дошла тази информация за Хийт, но не отговаря на това, което коментирахме. Аз имах идея още в началото да бъдем без чужденци, но при създалата се ситуация, включително и отказването на Тенчо Банев, нас ни трябва център, тъй като нямаме друг. Имахме идея за Джоу Дорси, както и Джош Дънкан, но там директно ни попитаха какви пари плащаме. Ние нямаме такива възможности и затова минахме на вариант на тези, които са с български паспорти. Ако имах център като Глушков или Амиорков, тогава с удоволствие щях да взема Хийт. А и не виждам да има треньор, който да не иска да го вземе в отбора си. Той е човек с много голямо сърце и е много добър играч, това е без коментар. Но той никога не е влизал в нашата схема като чужденец. Даже да го вземем сега ние подсигуряваме позиция на външен играч, а там имаме толкова много играчи там, че няма нужда. Станимир Маринов показа невероятно израстване и трябва да му дадем шанс, тъй като бъдещето е пред него в следващите години. Позиция гард може да покрие и Аврамов, както и Асен Великов, който направи много добър сезон. Никога не е ставало дума и въпрос за Хийт", каза още Жоро Младенов.