Младежкият национален отбор на България записа първата си победа на Европейското първенство, дивизия А в Естония. В първия си мач от втората фаза баскетболистите на Любомир Минчев се наложиха над Швеция с 61:57 в много оспорван мач, изходът от който се реши в последните атаки. Така отборът ни започна втората фаза с победа, а утре ще срещне Грузия във втория си мач от група "Н" за разпределение на местата 13/20 в крайното класиране.

Още от началото отборите тръгнаха изключително равностойно, като най-голямата разлика през първата четвърт дойде в самия й край при 15-11 за шведите. След нови равностойни минути до почивката водачеството отново бе сменено, а в крайна сметка равенство във втората част запази разликата от 4 точки – 29-25. Швеция продължаваше да се откъсва с 3-4 точки напред, а България я догонваше, за да се стигне до още една равна част и четирите точки в полза на шведите да се запазят отново при 43-39.

До средата на решителните 10 минути националите ни успяха да изравнят резултата за 50-50 и всичко започна отначало. След няколко минути с ниска резултатност се стигна до 53-53 и 126 секунди до края. Шведите поведоха с две точки след успешни наказателни удари, но Павлин Иванов наниза тройка за 56-55 в полза на отбора си при минута до края. След грешка на Швеция Иванов стреля нова тройка и пропусна, но тимът ни взе борбата в нападение и Ангел Нацкин вкара кош за 58-55. Шведите сгрешиха отново, като Алекс Симеонов вкара един от два наказателни удара. Съперникът върна един кош, а до края бе принуден да фаулира националите ни, които оформиха резултата от наказателната линия.

Най-резултатен за националите ни бе Ангел Нацкин с 14 точки, 12 добави Димитър Димитров, а с 11 завърши Николай Стоянов. За Швеция с 15 точки и 8 борби завърши Йеспер Елиасон.