Младежкият национален отбор на България стигна до финала на престижния международен баскетболен турнир в Турция "Тургут Атакол"! Днес на полуфинал тимът ни победи домакина със 77:68 и ще срещне Сърбия във финалната среща утре от 20.45 часа. Това е много голям успех за отбора ни, тъй като участниците в турнира са в дивизия "А" на Европейското първенство и играят на най-високо европейско ниво. По този начин българите дадоха и добра заявка за първенството, което започва след 10 дни - на 8-и юли. Националите вече играха срещу Сърбия в груповата фаза и отстъпиха с 83:86, а сега ще имат шанс за реванш.

Със силна игра в началните минути на срещата националите ни взеха водачеството и след една част имаха 10 точки преднина за 22-12. Баскетболистите на Петко Делев запазиха преднина до почивката, когато разликата в тяхна полза беше 9 точки при 36-27. През по-голямата част от третата четвърт България имаше двуцифрен аванс, а след края й таблото показваше 57-46. На моменти през последната част разликата беше намалена до 3 точки, но след серия от 12-2 в полза на националите ни, те натрупаха 12 точки аванс и изведоха мача до победа.

Дабъл дабъл за победата на отбора ни записа Александър Везенков, който завърши с 22 точки и 10 борби. 16 вкара Николай Стоянов, а 9 – Деян Карамфилов. Джеди Осман завърши с 18 точки за домакините.