Българският национален отбор за младежи, който е на лагер в Благоевград, ще приеме връстниците си от Македония за две контроли. Двубоите са в събота и неделя и са част от подготовката за предстоящите финали на Европейското първенство, Дивизия Б. На 25 юни в 18,00 часа двата отбора ще излязат един срещу друг в новопостроения спортен комплекс на ЮЗУ "Неофит Рилски". На следващия ден двубоят е от 11,00 часа.

Очаква се младежите на Македония да пристигнат в Благоевград около 20,00 часа в петък вечерта. В редиците им е Никола Гайдаджиев, който носи екипа на българския “Левски”.

Треньорът на българския тим Петър Клечков ще използва всичките си 15 играчи. В неделя младежите си тръгват от Благоевград и се връщат в Ботевград, където ще останат до края на подготовката си. На 3 и 4 юли по покана на румънската федерация България (20) ще гостува в Румъния. Европейското първенство, Дивизия Б ще започне на 14 юли в Сараево, Босна и Херцеговина. Възстановени са Станислав Цонков и Константин Коев, които страдаха от разтежения./БЛИЦ