Националният отбор за младежи (до 20 години), който този сезон ще участва в първенството на НБЛ, вече води подготовка. Старши треньорът Любомир Минчев е събрал състезатели, които не са ангажирани с участие в мъжки отбори и провежда тренировки с тях в София. Това лято беше взето решение да се събере отборът и да участва в мъжката НБЛ (Национална баскетболна лига) с цел да се подготвят по-добре състезателите за Европейското първенство за младежи през следващата година. В първия кръг на първенството, което започва на 20 октомври (събота), тимът гостува на бронзовия медалист Ямбол в зала "Диана".

В момента Минчев води подготовка с 11 състезатели, към които има вариант да се присъединят още момчета. Такава опция е Георги Дангалаков, който обаче към момента не е напълно възстановен от травма и може да започне да тренира с тима на по-късен етап. Отборът тренира в София в залата на националния стадион "Васил Левски" и в "Универсиада".

Ето с кои състезатели води подготовка Любомир Минчев:
Деян Карамфилов, Ангел Нацкин, Тенчо Тенчев, Николай Грозев, Камен Атанасов, Герасим Николов, Георги Кръстев, Кристиян Манчев, Алекс Симеонов, Кирил Кирилов, Велислав Гълъбов