С две загуби от националките, до 20-годишна възраст на Македония, се върна представителният тим на България за девойки (до 18-годишна възраст), съобщава БФ баскетбол. Момичетата на Стефан Стефанов загубиха първия двубой с 66:76, а ден по-късно отстъпиха с 58:80.

"Имайте предвид, че те са по-големи, а и са в последния етап на подготовката си, защото след 10 дни започва Европейското първенство, на което са и домакини. Ние пък сме още в началния период на подготовка. Въпреки това видях много старание. Играхме доста достойно. В първия мач дори водехме на почивката с 41:37, а във втория падахме само с 5 точки, до паузата. Разчитам на най-добрите състезателки, които имаме в България за тази възраст. Имам още какво да се желае, трябва да работим за повече колективен дух", коментира Стефанов.

Той нямаше възможност да разчита на три от най-добрите си баскетболистки. Памела Дечева, Стела Бонева и и Станислава Мирчева са повикани и в тима на жените до 20-годишна възраст. Яна Кожухарова пък е с контузия. След турнето в Македония тимът продължава подготовката си с лагер в Монтана. Там между 9 и 11 юли ще гостува тима на Хърватия за три контролни срещи./БЛИЦ