България завърши с успех участието си на Универсиадата в Белград. Днес момчетата водени от Константин Папазов победиха Германия със 77:72. Това означава, че българите завършват на седмо място в турнира.

Представянето на България на това първенство може да се окачестви като много добро. Момчетата изпълниха целта си - влизане в осмицата, като може би единственото за което могат да съжаляват и мачът срещу Литва вчера, който бе загубен само с една точка разлика.

Днешната среща имаше две лица. През първото полувреме нашите доминираха и успяха да натрупат аванс. След като спечелиха първата част с 21:12, те започнаха втората със серия от 12:0. До края на първото полувреме българите успяха да запазят добрата си преднина и на почивката водеха с 45:27.

Третата част обаче бе лоша за България и германците намалиха пасива си с 11 точки. Така това им даде надежди, че в края могат да се борят за победа. Българите обаче запазиха концентрация през последната част и задържаха малкия аванс, който имаха, за да стигнат до крайния успех.

Най-резултатен днес стана Чавдар Костов. Той отбеляза 22 точки, от които 6 тройки. Асен Великов игра добре и завърши с 15 точки, а след добрата си игра вчера, днес Крум Дойчинов отново бе на ниво и направи дабъл дабъл - 12 точки и 14 борби./БЛИЦ