Монтана 2003 продължава по план през новия сезон в Адриатическата лига. Селекцията на Мануел Марков отнесе босненския Бановичи със 100:45 в среща от втория кръг, изиграна в зала „Младост“. 

Българките установиха контрол върху събитията на паркета още на старта и това се оказа достатъчно да доминират до края. Така актуалните вицешампиони в женската А група имат две победи на своята сметка. В игра за „белите“ се завърна Евгения Нацкина, която лекуваше контузия. Двата отбора ще се срещнат отново утре (четвъртък) отново в Монтана от 18:00 часа.

Домакините поставиха ударно начало на срещата и за отрицателно време си изградиха солиден аванс, като в главни действащи лица се превърнаха Марая Кинг, Санта Ококуте-Балкойене, Борислава Денчева и Габриела Николова, които съсипаха съперноковата защита. В редиците на гостите цареше пълен хаос и това осигури възможността на монтанки да дръпнат с 19 точки в края на дебютната четвърт.

Нашите нямаха спиране във втората част и преднината им нарастваше с бързи темпове, а за това се погрижиха Димана Георгиева и Габриела Ангелова, които поеха щафетата от своите съотборнички. До края на полувремето босненките не намериха отговор и българките се оттеглиха в съблекалнята при категоричното 61-17.

След прекъсването действащите вицешампиони в женската А група продължиха да доминират и до финалната сирена не срещнаха проблеми.

Марая Кинг даде тон на победителките с 15 точки, Габриела Николова записа 14. Санта Ококуте-Балкойене и Виктория Стойчева реализираха по 13, като остана на крачка от трипъл-дабъл със своите 7 борби и 9 асистенции.

Айла Иканович отговори за босненките с 16 точки и 7 борби, Милица Драгичевич записа 12 и 9 овладени под двата ринга топки.