Монтана 2003 изравни серията с Хасково 2012 до 1-1 и след крайното 75:67 у дома прати битката за бронза при дамите в НБЛ в решителен трети мач. В него тимът на Елена Станкова ще има домакинско предимство, точно както и в първия сблъсък, който спечели с 80:75 в зала “Дружба” преди точно три дни, пише BBall.com.

Монтанки изиграха по-добро първо полувреме и натрупаха двуцифрен аванс още на голямата почивка, която дойде при резултат 47:34. Равностойни минути след завръщане от съблекалните оставиха Хасково 2012 още в ролята на догонващ и до края на третата четвърт. Въпреки това обаче силно включване на Олга Дубровина и Анна Кирийенко доближи гостите на 5 точки. Момичетата на Николай Боруков, който води предпоследен мач на тима, откриха заключителния период с кошове на Емилия Янчева и Радостина Димитрова. След малко повече от 3 минути разликата отново набъбна до 70:60. Време за обрат вече нямаше.

Радостина Димитрова поведе победителките с двойни показатели от 18 точки и 13 борби. Дабъл-дабъл от 17 плюс 11 борби добави и Кортни Дювър, а с 14 се разписа Христина Иванова. За хасковлийки Олга Дубровина изригна с трипъл-дабъл от 28 точки, 11 борби и 10 асистенции.

Старши треньорът на Монтана Николай Боруков повече няма да води отбора. Специалистът се разделя с общинския клуб по взаимно съгласие, а мотивите за напускането си е изложил пред кмета на града Златко Живков, който издържа тима в северозападния град. Третият двубой ще се проведе идната сряда (29 април).