Монтана 2003 поведе с 1:0 победи след 83:81 срещу Хасково 2012 в четвъртфинален плейоф от женската НБЛ. Двата тима изиграха изключително интересен двубой, в който се бореха за победата до последните секунди. След третата част домакините водеха с 15 точки, но гостите обърнаха резултата в своя полза, след което не можаха да задържат преднината си. Мач №2 е в четвъртък (3 април) в Хасково от 18.00 часа, пише BGbasket.com.

Играта вървеше кош за кош и с чести изравняваня до малко след средата на втората четвърт. Тогава монтанки направиха серия от 8-0, която им донесе аванс от 6 точки, а след това двата тима си размениха няколко коша и тя се запази. Благодарение на силните изяви на Олена Самбурска обаче, която вкара 27 точки само за първото полувреме, домакините го завършиха силно и след 9-0 взеха аванс от 12 точки след 20 минути игра.

Малко след почивката Хасково смъкна пасива си на 8 точки, а след това гостите пропуснаха и тройка, за да се доближат на 5. Веднага след това домакините отново направиха преднината си двуцифрена, но пък с начало на последната четвърт от 21-2 за по-малко от пет минути, гостите направиха обрат и поведоха с 3 точки. Малко след това разликата стана и 5, но пък тогава монтанки направиха серия от 9-0 и поведоха с 4 точки. Биджони Рийвс вкара тройка, за да върне шансовете на Хасково при 56 секунди до края, но при 38.5 Самбурска бе фаулирана. Тя успя и в двата си опита, а след това гостите пропуснаха. Впоследствия те дълго време на правеха нарушение преди Върбанова да фаулира Милена Томова при оставащи само 2 секунди за атака и 6 до края. Томова вкара само втория си опит за 4 точки аванс, а след това Корин Адамс само фиксира крайния резултат.

Изключително за домакините игра Олена Самбурска с 40 точки, 8 борби, 4 отнети топки и 3 асистенции. Милена Томова се включи с 13 точки, а Николина Попович вкара важни 10. За гостите най-резултат беше Уолтия Рол с 33 точки и 24 борби, а Корин Адамс приключи с 16 точки.