Българската баскетболистка Веселка Тодорова подписа с Монтана 2003, съобщава bulgarianbasket.com. Договорът на състезателката, която идва от испанския Екстругаса, е за една година с опция за втора. Преди Екстругаса Тодорова игра в друг испански отбор – Ондарибия (Ирун), а сега се завръща в родното първенство.
 
През последния сезон в испанската втора дивизия Тодорова изигра 32 мача с Екстругаса. Тя беше на терена средно по 19 минути на среща и за тях записваше 7,5 точки и 2,9 борби. През сезон 2008/2009 в екипа на Ондарибия българката влезе в игра в 27 мача и имаше средно по 2,4 точки и 1,1 борба, записвайки по 10 минути на среща. Преди да играе в Испания баскетболистката беше част от българските ЦСКА и Рилски спортист.
 
Монтана 2003 започва подготовката си за новия сезон в понеделник (16-и август), като сред новите баскетболистки е и Камелия Михалкова. През миналия сезон тимът завърши трети в Националната баскетболна лига, а голяма част от ядрото му ще се запази. Част от отбора няма да бъде Зоя Станоева, чийто договор изтече и тя ще продължи кариерата си в друг клуб./БЛИЦ