Ръководството на Монтана 2003 съзря подмолната намеса на съперник в първенството в провалените контролни срещи с Александрия. От румънския тим са оправдали невъзможността да играят срещу тима на Николай Боруков заради здравословни проблеми на много състезателки. Двата мача трябваше да се играят на 8 и 9 октомври.
 
"От Александрия дадоха много неясно обяснение за провала. Съзираме и намеса на основен конкурент. При всички случаи ще се притесняват и съобразяват с нашия отбор. В момента изграждаме изключително боеспособен отбор, който да е на 100% готов за първото гостуване в шампионата при жените следващия уикенд.", заяви кметът Златко Живков.
 
Живков разкри, че в тима очакват съвсем скоро завръщането на Олена Самбурска, която има проблеми с издаването на работна виза. Кметът на Монтана призна, че ако е необходимо ще се търси съдействието и на министерството на външните работи за по-бързата обработка на документите.
 
Контузиите на черногорските баскетболистки на Монтана 2003 Биляна Павичевич и Николина Попович са отшумели. В петък тимът на Николай Боруков гостува на „Левски“ в контролна среща, която ще се играе в зала „Универсиада“ от 15:00 часа. На следващия ден е двубоят с Рилски спортист в Самоков.