Александър Божков и бащата на Иво Тонев - Атанас Тонев, бяха почетени с най-голямата награда на БФБаскетбол - Приз за изключителни заслуги към българския баскетбол. Това стана по време на Общото събрание на федерацията.

"Едно от най-големите богатства на БФБаскетбол са нейните ветерани – състезателки, състезатели, треньори, деятели и ръководители. Затова днес, на този висш форум всички ние имаме удоволствието да станем съпричастни на дълбоката признателност към двама от тях, които през изминалите месеци навършиха юбилейни кръгли годишнини, към двама от тях, които в продължение на много години са отдавали и все още отдават сили и енергия за развитието и успехите на любимия ни баскетбол", каза в своята реч председателят на Общото събрание, генерален секретар на федерацията Елеонора Рангелова.

Делегатите днес приеха единодушно и отчетите за дейността на Управителния съвет за периода от предишното отчетно събрание до 09.12.2013 година, отчета на контролния съвет, финансовия отчет на БФБаскетбол за 2012 и представения от президента Георги Глушков проект за бюджет за 2014 г.