Баскетболният Ямбол отнесе глоба от 300 лева заради обидни скандирания от страна на феновете по време на мача с Черноморец. Според доклада играчът на бургазлии Марко Янюшевич е провокирал феновете, които са отвърнали със: "Сръбска к...о, чакаме те вън".

Наказанията след 24 кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ):

По доклад на Любомир Амиорков, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Ямбол и БК Черноморец на 02.04.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1.”През второто полувреме децата за почистване на пода не бяха на необходимите за това места”

2.”Неколкократни скандирания „Сръбска к...о, чакаме те вън” на част от агитката на  БК Ямбол (около 9-10 човека), провокирани от неспортсменско и заплашително поведение на състезателя Марко Янюшевич от отбора на БК Черноморец срещу млад състезател на домакините”

3.”Техническо нарушение на скамейката на БК Черноморец”

Решение: По точка 1,съгласно чл.57 от Наредбата на НБЛ, комисията на ДАС наказва БК Ямбол с предупреждение 2.

По точка 2, съгласно чл.37.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва БК Ямбол с имуществена санкция в размер на 300 лв.

По точка 3, съгласно чл.35.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва БК Черноморец с глоба в размер на 100 лв.

По доклад на Камен Тошев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Балкан и БК Черно море Порт Варна на 02.04.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1.”Техническо нарушение на N25 В.Александров от отбора на БК Балкан”

Решение: По точка 1, съгласно чл.35.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Васил Александров от отбора  на БК Балкан с глоба в размер на 200 лв/второ за сезона/

По доклад на Чавдар Зехиров, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Берое и БК Спартак Плевен на 03.04.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1.”Техническо нарушение на N15  Ст.Ваклинов от отбора на БК Берое”

Решение: По точка 1, съгласно чл.35.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва Станислав Ваклинов от отбора на БК Берое с глоба в размер на 100 лв.