В Ботевград ще се опитат да подсигурят подготовката на отбора за предстоящия сезон в НБЛ. Ръководството на Балкан е на път до осигури 115 000 лева за мъжкия тим, след като е постигнало принципна договорка с две фирми.

"В понеделник и вторник проведох срещи с представители на две сериозни фирми. С тях се договорихме, че ще сключим договор за спонсорство. С едната разговаряхме за 50 000 лв., а с другата - за 65 000 лв. Договорите ще бъдат сключени може би през следващата седмица. Те са за реклама - за пана в “Арена Ботевград” и надписи върху екипите на играчите на мъжкия отбор. Тези над 100 000 лв. ще бъдат първите средства, които осигуряваме за новия сезон. Няма да разкривам имената на фирмите, само ще кажа, че едната е на територията на общината, a другата е извън града”, заяви президентът на Балкан Георги Георгиев пред Botevgrad.com.

Предстоят разговори с още две фирми за осигуряване на допълнително финансиране за ботевградския тим. Очаква се съвсем скоро и изпълнителният директор на клуба Цветан Луканов да даде официално изявление относно позицията си за Балкан. Ръководството на клуба обаче няма намерение да се отказва от досегашната си работа и дори си постави за цел спечелване на шампионската титла в НБЛ през новия сезон.

“Средства за мъжкия отбор ще има. Такива ще има средства и за детско-юношеската школа. Баскетболът в Ботевград ще се развива така, както се е развивал в последните години - с темпове напред", обясни още Георги Георгиев пред медиите в Ботевград.

На този етап все още не е ясно кой ще води ботевградчани за в бъдеще, кога ще стартира селекцията и подготовката на вицешампиона за новия сезон.