Юношеският ни баскетболен национал Йордан Минчев получи покана за участие в престижния камп – “Аdidas Eurocamp”, който ще се проведе между 9 и 11 юни в италиански гранд Тревизо.

“Честно казано нямам никакви очаквания, защото нямам представа за какво става въпрос. Бях приятно изненадан, когато разбрах за това”, сподели Йордан Минчев, цитиран от BBALL.BG.

Това е огромно признание за усилията на крилото, което през миналата есен подписа дългогодишен договор с турския гранд Фенербахче, а в момента играе като преотстъпен в сръбския Вършац. Йордан Минчев е четвъртият нашенец, който ще се докосне до знанията за играта на специалистите на Апенините след Божидар Аврамов, Христо Захариев и Павлин Иванов.

“Adidas Eurocamp” е известен като предварителен лагер на НБА, който се провежда извън границите на САЩ и събира най-добрите млади играчи от Стария континент. В него ще се включат и бивши и настоящи баскетболисти от лигата отвъд океана. Директор на кампа ще бъде Бил Байно от Индиана Пейсърс, който ще доведе със себе си в Тревизо наставници от Милуоки, Торонто, Денвър и Чикаго.

Сред бившите му участници са още играчи от класата на Серж Ибака, Данило Галинари, Горан Драгич, Брендън Инграм, Джейлън Браун, Драган Бендър и Тон Мейкър. 43-ма от участвалите в кампа през годините в момента имат договори с тимове от НБА, а 64-ма са играли в Евролигата.