МЗТ Скопие, в който играе баскетболистът Йордан Минчев, остана без треньор. Досегашният Александър Тодоров-Ацо подаде оставка. Това се случи след загубата на тима от Работнички на Чавдар Костов със 71:76 в последния мач от македонското първенство.

Ръководството на МЗТ Скопие е обсъдило с 44-годишния специалист ситуацията около отбора, но въпреки разговорите, двете страни не са успели да стигнат до обща позиция и оставката е била приета, пише BBALL.BG. Шефовете на клуба от западната ни съседка обаче изразяват благодарност към Александър Тодоров, като са му предложили да работи на друга позиция, която допълнително да бъде договорена.

Бившият наставник на родните Балкан и Рилски спортист е поискал време, за да осмисли следващата стъпка в кариерата си. Името на Александър Тодоров обаче завинаги ще бъде свързвано с шампионската титла на МЗТ Скопие в Македония през 2012 г. и с двете купи на страната от 2001 и 2012 г.

В МЗТ Скопие пък вече търсят нов наставник за мъжкия си отбор, тъй като следващият им двубой срещу Морнар Бар в Адриатическата лига ще бъде в неделя (10 декември).