Българският национал Филип Виденов вече официално е ново попълнение на сръбския ФМП Железник. Гардът се присъедини към "пантерите" заедно с американския плеймейкър Дуейн Уудуърд. Третото ново попълнение на Железник е черногорският център Драган Жекович, който пристига от австрийския Аркадия Лайънс.

Старши треньор на ФМП Железник е добре познатият в България Владо Джурович, който е бивш наставник на софийския ЦСКА. Джурович изведе „червените" до финал в нашето първенство през 2007 година, загубен в 3 мача от Лукойл Академик.

Филип ще дебютира за новия си тим срещу своя бивш клуб Цървена Звезда. Двата отбора се изправят един срещу друг в събота в първия кръг от сръбската Суперлига. От клуба вече декларираха високите си цели в местния шампионат, който започва непосредствено след края на редовния сезон в Адриатическата лига.
Преди две седмици Виденов напусна Звезда заради неизплатени суми от страна на клуба.

С екипа на "червено-белите" Виденов правеше по 13,8 точки, 3,2 борби и 2,5 асистенции средно на мач в Адриатическата лига и по 8,9 точки, 2,7 борби и 1,7 асистенции в Юрокъп./БЛИЦ