Един от талантите в родния баскетбол Цветомир Чернокожев ще вземе участие в престижен камп. Между 4 и 6 март в Загреб 205-сантиметровото тежко крило на Лукойл Академик ще се запознае с методите на специалистите по време на “Next versus Next” (б.а. събитие, което се провежда ежегодно в Хърватия с партньорството на известната спортна марка Nike и с подкрепата на легендата Майкъл Джордан).

15-годишният ни национал е сред избраните 40 талантливи млади баскетболисти в Европа в своята възраст, които са получили покана за кампа, пише Viasport.bg. Сред провеждането му само най-добрите ще станат част от международния демонстративен мач, организиран от марката Jordan Brand, който ще се проведе на 15 април в Бруклин, Ню Йорк.

Цветомир Чернокожев бе част от представителния ни тим за кадети до 16 г., който завърши на четвърто място на Балканската купа в Румъния през декември 2015. Той защитава цветовете на България с връстниците си по време на европейското първенство, Дивизия Б, което се проведе в София през миналото лято.