Българският талант Павлин Иванов попадна в групата на Бенетон (Тревизо) за мача на тима срещу Спартак (Санкт Петербург) от груповата фаза на Еврокъп вчера. Въпреки че не влезе в игра, самият факт, че бе сред 12-те избрани за двубоя, е крайъгълен камък в кариерата на младия баскетболист, пише bgbasket.

В срещата Бенетон загуби от силния руски тим с резултат 78:87 като домакин. Гостите изиграха страхотно първо полувреме, в които натрупаха аванс от цели 19 точки. Това на практика им спечели мача, тъй като Бенетон взе следващите две части, но това само намали голямата разлика на 9 точки в края.

Лукас Маврокефалидис изигра страхотен мач за победителите, завършвайки с 23 точки. За Бенетон пък най-силен бе И’Туан Мур, който записа 19 точки.

Oсвен че е част от италианския клуб, Павлин Иванов е и национален състезател. Вчера стана ясно, че България ще бъде домакин на Европейското първенство, дивизия В за младежи до 20 години. Така Иванов и компания ще имат възможност за втора поредна година да изведат български национален отбор до промоция в дивизия А, след като сториха това с юношеския отбор във Варна това лято. Павлин Иванов бешe част и от националния отбор на България по баскетбол 3х3, където в първото Световно първенство в новата дисциплина отборът ни завърши втори.