Двама български баскетболисти бяха участници във финала за Купата на Македония. Единият от тях - Божидар Гьорев, като помощник в МЗТ Скопие на бившия треньор на Рилски спортист Александър Тодоров, а другият - Иван Лилов, като играч във Фени Индустри. Във финала между двата най-добри отбора в страната МЗТ се доказа като по-добър и спечели с 84:66. Така Гьорев стана носител на трофея, като част от щаба на Ацо Тодоров, докато Лилов се утеши с второто място.

МЗТ завърши добре първата част и поведе с 8 точки, а след втората направи разликата двуцифрена, информира bgbasket. След почивката преднината на тима стигна и до 20 точки и въпреки че към края бе намалена, в последните минути пак се качи за радост на по-голямата част от залата в македонската столица.

Лилов игра 28 минути в срещата и бе сред добре представилите се за Фени с 8 точки, 6 борби и 5 асистенции. За победителите пък най-добър беше бившият играч на Лукойл Академик и "Левски" Гьорги Чековски, който завърши мача с 22 точки и 6 борби.