Балкан привлече баскетболния национал Павлин Иванов, обяви официалният сайт на клуба от Ботевград. Тимът на Небойша Видич подписа договор с ямболията за 1+1 година.

196-сантиметровият гард до момента беше част от шампиона Левски Лукойл, където за 31 мача през миналия сезон записа средно по 9,3 точки на мач.

Операция на дясната ръка извади 25-годишния състезател от финалите на българското първенство. След това Иванов претърпя още една хирургична интервенция заради проблеми с коляното, която го извади от игра за близо 6 месеца. Заради продължаващото възстановяване гардът ще дебютира за Балкан едва през януари.

Павлин Иванов е юноша на Ямбол и може да играе на позициите гард и крило. Той бе неизменно част от националните отбори за подрастващи на България, като изведе тимовете до три промоции в Дивизия „А“ през годините. През 2014 г. роденият през 1993 година състезател дебютира и в мъжкия национален отбор на България.

Иванов трупа четири години опит в италианския Бенетон Тревизо (2008-2012), а в професионаланта си кариера е бил част още от Будучност (Черна гора), Ямбол, Лукойл Академик, Берое и Левски Лукойл. Гардът ще играе отново с Крис Минков и Митко Димитров, с който бе заедно няколко години и в Лукойл Академик.