Старши треньорът на баскетболния “Левски” Константин Папазов разкри, че национал на България е поискал заплата от 10 000 лева на месец за да играе за “сините”.

„Играч ми поиска 10 хиляди лева заплата, в деня след мача с Люксембург. Това е скандално. Не желая да коментирам името му”, призна Папазов.

Той коментира и представянето на националния отбор, който не можа да се класира за Евробаскет 2013.

„В основата на всички успехи са дисциплината и труда, а в момента няма нито дисциплина, нито труд, заради демокрацията. В момента се тренира не повече от 60% от онова, което се тренираше преди. Колкото и да е грешен учителят, той е учител. Треньорът е учител, и трябва да има респект към него. Явно лошо сме ги възпитавали играчите.

Дава се думата на играчи, които нямат право да говорят. Всички трябва да си наведат главите и да мълчат. Всички са виновни, само играчите не са виновни. Градивната критика е полезна. Позор е най-малкото, което може да се каже за мача с Люксембург. Наглостта на българските спортисти, в частност баскетболистите, е огромна. Ще дойде друг треньор, но изпълнителите ще останат същите. Като дойдат Пешич и Пини Гершон, се прераждат. Възпитанието и отношението на българските спортисти трябва да бъде променено. Не трябва да ги нападаме, но трябва да бъдат крикитувани. Трябва да се промени това отношение”, заяви треньорът на “Левски”.

„Играчите трябва да идват лятото с мисълта – „Искам да помогна на България, защото България помага на мен“. И не трябва да се оправдаваме с близнаците,“ допълни Папазов.