Националният отбор на България по баскетбол за юноши до 18 години победи домакина на Европейското първенство в дивизия "B" Португалия с 85:59 (17:16, 22:16, 22:14, 24:13) в третия си двубой от група "D". Това бе втори успех за тима на Асен Николов, които оглавиха временното класиране актив от две победи и една загуба. За португалците поражението бе второ от две срещи.

Националите доминираха през целия мач, а отново силно се представи Александър Гавалюгов. Макар че нямаше ден в стрелбата от дистанция (3/13), гардът на Балкан вкара 8 от деветте си опита за 2 точки и завърши с общо 30 точки. Той добави 3 борби и 4 асистенции за успеха.

Почти перфектен, с отбелязани 5 от шестте си стрелби от игра бе Стефан Михайлов, който завърши с 15 точки, 5 борби и 2 асистенции. С по 11 точки се отличиха Момчил Кадиев и Максим Бочев, а 6 точки и 9 борби записа Джереми Колев.

Днес е почивен ден на първенството в Португалия, а във вторник предстои двубой срещу тима на Латвия, който натрупа две победи от два мача до момента.