Националният ни отбор по баскетбол няма да играе на Европейското първенство догодина. В решителна за изхода в група "С" среща, момчетата на Росен Барчовски паднаха като гост на Грузия с 83:94. На нашите им трябваше победа с голяма разлика, за да се надяват на класиране като втори отбор от групата, като също така трябваше да изчакат развоя от класирането в другите групи. Следващата година българите ще имат нова възможност за класиране, когато на допълнителната квалификация ще се разиграва и последната квота за Европейското.

След края на първото полувреме нашите имаха аванс от 7 точки, но той бе заличен за по-малко от три минути след почивката. След като грузинците поведоха през третата част, те не изпуснаха инициативата до края и дори натрупаха сериозна преднина.

За България най-резултатен бе Ърл Калоуей със 17 точки, Калоян Иванов се отчете с 14 точки и 12 борби, а трима баскетболисти вкараха по 12 точки - Филип Виденов, Чавдар Костов и Александър Янев.

Най-резултатен за домакините бе Виткор Саникидзе, който завърши с "дабъл-дабъл" - 27 точки и 11 борби, а Манучар Маркоишвили и Заза Пачулия добавиха по 14./БЛИЦ