Националите по баскетбол получават ниски за спортисти заплати от федерацията. Това обяви на пресконференция селекционерът на тима Росен Барчовски. "Сигурно ще ми се изсмеете, ако ви кажа какво е заплащането на отбора. Момчетата получават 1300-1400 лева за целия период на подготовка и мачове, като тук включвам квалификациите и участието на Европейско първенство. По принцип са предвидени премии, но може и да няма”, заяви треньорът. Той добави, че играчите си изкарват парите в клубовете, в които се подвизават.

От думите му стана ясно, че пред тима няма точно определени цели за изпълнение на предстоящото Европейско първенство в Литва. Турнирът започва на 31 август, а България е в една група със Словения, Русия, Грузия, Белгия и Украйна.

"Нямаме директни цели. Президентът Михаил Михов е безкраен оптимист и мечтае не само за излизане от предварителната група, но и за участие на Олимпиадата в Лондон. За мен лично целите трябва да бъдат малко над реалните, защото ако е другояче това все е едно не е проект. Мисля, че е доста ниска цел да гоним само една победа в поток от шест отбора. С три победи може и да се класираме за следващия етап. Най-важното е да играем добър баскетбол", каза още Барчовски./БЛИЦ