Националният отбор по баскетбол за мъже записа тежка загуба на старта на силния международен турнир в Кипър. Тимът на Росен Барчовски отстъпи с 51:88 на един от съперниците ни на предстоящото Европейско първенство в Литва – Русия. Сборная не остави никакъв шанс на Филип Виденов и компания, и стартира ударно със серия от 9-0, след което просто увеличаваше преднината си. Първата четвърт приключи при 18:6 за руснаците, а на почивката двата тима се оттеглиха при кошмарното за нас 43:13.

През второто полувреме Русия владееше положението напълно и водеше с 34 точки преди последната четвърт. В последната част имаше разлика и от 40 точки за Андрей Кириленко и съотборниците му.

Най-много минути за българския състав – 26 – записа Чавдар Костов, който и бе най-резултатен за нашия отбор с 12 точки. По 8 точки вкараха Филип Виденов и Деян Иванов. Натурализираният гард Ърл Роулънд записа първи минути за България, след като се присъедини отново към националния отбор, за първи път след Евробаскет 2009. Той игра 22 минути и отбеляза 5 точки.

За руснаците всички 12 играчи, не само взеха участие в мача, но и се разписаха. Виталий Фридзон завърши с 14 точки за успеха, а 12 отбеляза Тимофей Мозгов. НБА звездата Андрей Кириленко, който се завърна да играе за родината си след дълго отсъствие, завърши с 10 точки и 5 откраднати топки, а 10 точки отбеляза и Семьон Антонов. Днес България среща Полша./БЛИЦ