Националният отбор по баскетбол за мъже пристигна в Сараево, където утре от 21:00 часа българско време ще изиграе последния си двубой от първия етап на квалификациите за Световното първенство през 2023 година.

Срещата с Босна и Херцеговина ще бъде предавана от Нова Спорт. България е с актив 1-4 до момента, а босненците имат баланс 2-3, с какъвто е и Чехия. Лидер е Литва с 5-0. Литовците приемат у дома Чехия също утре.

Българският тим пристигна в Босна изпълнен с амбиции след страхотното представяне в Самоков срещу лидера.

"Впечатлен съм от няколко неща. Препълнена зала с правостоящи. И отборът се бори както на мен ми се иска да го виждаме. Надиграхме ги в мача. Няколко грешки, две тройки ни разделиха от победата. Но това не е толкова важно. Важно е, че играем, както трябва да се играе за победа. Това е начинът, по който трябва да играем на Европейското първенство. Виждам, че и момчетата виждат, че това е начинът. В такива международни срещи няма силен или слаб противник. Всички трябва да са като войници. В тези мачове няма кой знае какво значение дали си в НБА, или не", коментира срещата в петък президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

"Всички трябва да се борят като отбор, от първия до последния. Много ми хареса публиката. Организацията в Самоков беше прекрасна. Поздравявам Петър Георгиев и всички от общината. Видяхме пълна зала, което ни напълни сърцето. Надявам се това да стане традиция", добави той.

Глушков отговори и на призива на Александър Везенков националният отбор да играе мачове и в София: "Ще направим опит да се върнем в София. Финансово този опит ще бъде солено-горчив, но се надявам от спортно-техническа гледна точка да е сладко-щастлив".