Националният ни отбор по баскетбол замина за Португалия, където на 2 август ще се изправи срещу домакините в първа европейска квалификация за първенството през 2011 година. Двубоят в Овар е в понеделник от 22.30 часа българско време.

„Не сме напълно спокойни, но не е и нормално да сме. Има си малко напрежение, както преди първи мач,” призна селекционерът Росен Барчовски на летище София. Отборът ни замина за Мадрид в неделя по обед, като оттам ще пътува за Португалия.

“Съперникът игра пет мача, с колебливи изяви в контролите, спечелиха два стойностни, но загубиха два пъти от Йордания вкъщи. Победим отбор, но само ако покажем нашата игра, иначе ще ни е трудно. Малко е застаряващ отбора, средната възраст е около 29 години, опитни играчи. Но е удобен отбор. Те играят силно в началото на всяка квалификация, докато не загубят шансове. Преди две години се класираха на Европейско, даже излязоха от групата”, каза Росен Барчовски.

“Доволен съм от подготовката. Надявам се липсата на Калоян Иванов да не се отрази, макар че беше основен играч. Сега ще легне повече тежестта на брат му на тази позиция, но в спорта е така. В предишната квалификация се класирахме с четири победи, сега може и пет да не стигнат. Ние трябва да играем задължително за първо място, колкото и да е трудно”, завърши специалистът./БЛИЦ