Мъжкият национален отбор на България започна участието си в международния приятелски турнир в Австрия с победа над Унгария с резултат 94:81. Националите ни се откъснаха напред с голяма разлика през първото полувреме, но през второто унгарците постепенно се върнаха в мача и направиха края интересен. Това е трета победа за отбора ни от три приятелски мача от началото на подготовката, съобщава bgbasket.

Още от първите минути на мача националите ни бяха по-силни и започнаха да трупат преднина. Бавно тя растеше през първата четвърт, а малко преди края й стана двуцифрена при 19-9. Десетте минути приключиха при 24-13 в полза на националите ни. Силно начало на втория период доведе до още по-голяма разлика за тима ни – 38-22, а той категорично надиграваше съперника си. Скоро разликата достигна и границата от 20 точки, а на почивката таблото показваше 55-31.

Голямата разлика се запази в началото на второто полувреме, но атаката на унгарците потръгна и те започнаха да намаляват, като в един момент свалиха до 13 точки. Съперникът на България вкара 31 точки, колкото за цялото първо полувреме, само през третата част, за да се приближи на 15 пасив при 62-77. Серия от 14-4 в началото на последната четвърт намали разликата само на 5 точки при 76-81 при 5 минути до края. Българите обаче вкараха 9 поредни след това, за да си върнат двуцифрената преднина и да затворят мача с победа.

Най-резултатен за нашите бе Деян Иванов с 28 точки, брат му Калоян добави 16 а с 13 се отчете Бранко Миркович.

Днес България ще играе срещу домакина Австрия от 20.45 часа българско време.