Националният отбор за жени остана без плеймейкъра на Монтана 2003 Виктория Стойчева за днешната среща с Холандия от квалификациите за Европейско първенство. Двубоят е от 18:30 часа в столичната зала „Универсиада“. Входът за феновете на българския баскетбол и всички, желаещи да подкрепят тима ни, е свободен, информираха от БФБаскетбол.

Стойчева страда от контузия на бедрото, която я остави извън групата за сблъсъка с „лалетата“. В последните дни щабът положи максимални усилия да възстанови родената в Сливен баскетболистка, но тя продължи да изпитва болка и старши треньорът Стефан Михайлов реши да не рискува с включването й. 

„Ще видим как ще се почувства в следващите дни. Ако не я боли, ще се върне в тима за гостуването на Испания“, коментира Михайлов. 

На 13 февруари в Гуадалахара момичетата ни ще излязат за втория си мач срещу европейския шампион Испания. Двубоят е от 21 часа българско време.

В отсъствието на Стойчева в групата попада Карина Иванова, която заедно с Ива Костова, ще направи дебют с екипа на женския национален отбор.