Женският ни национален отбор по баскетбол запази шансове за класиране на Евробаскет 2011. Избраничките на Хосе Мария Бусета се справиха категорично с Черна гора, записвайки успех с категоричното 89:55. Поражението е първо за черногорките в официален мач в историята им.

Националките ни се откъснаха в резултата малко преди края на първата част и след това нямаха проблеми да удържат аванса си. В днешната среща Черна гора бе без лидерката си и най-добрия си играч до момента - Ива Перованович.

Сега това, на което трябва да се надяват българките е аутсайдера в групата - Финландия, да изненада черногорките и да ги победи като гост. Това е много малко вероятно, но ако все пак се случи след това селекцията на Бусета ще трябва да бие финландките като гост, а черногорките да паднат и в последния си мач от Турция, което би класирало нашите на Европейското. Българките почиват в следващия кръг, а последният мач на тима от квалификациите е на 29 август (неделя) срещу Финландия.

Най-резултатна за нашите стана Доника Ходжис с 20 точки, а Жаклин Златанова остана с актива си от първото полувреме - 18 точки и 4 борби. Всички български състезателки взеха участие в мача и всяка една от тях успя да се разпише. За гостенките от Черна гора Йелена Дублевич завърши със 17 точки и 6 борби, а Ана Балетич добави 16 точки. /БЛИЦ