Женският национален отбор на България по баскетбол загуби първата си контролна среща в Германия, съобщава официалният сайт на БФБаскетбол. Нашите са в немско като част от подготовката си за допълнителните квалификации за Евробаскет 2011 в Полша.
 
Състезателките на Хосе Мария Бусета отстъпиха с 52:67, въпреки че водеха с 2 точки - 32:30 на почивката. Всички момичета, които се готвят със състава от 20 април взеха участие в приятелската среща.
 
Най-резултатна бе Веселка Тодорова, която завърши с 15 точки. 14 точки добави Жаклин Златанова, а 6 - Екатерина Димитрова. С по 4 точки завършиха Доника Ходжис и Даниела Петева, а с по 2 - Елена Янкова, Зоя Станоева и Мариета Кърчовска.
 
Димана Георгиева, Христина Иванова и Александра Делчева не успяха да се разпишат. Срещата поради контузия пропусна Стефка Митева. Следващите две контроли са в събота и неделя.
 
"Все пак това е само една контрола, така че резултатът не е важен - коментира след мача Хосе Мария Бусета. - Германките са висок и здрав отбор, така че за нас бе много полезно да играем с тях. Използвам всички състезателки. Както знаете ние малко късно се събрахме в този състав, така че имаме много неща да изпробваме."/БЛИЦ