Българската национална телевизия ще излъчи баскетболния Мач на звездите на 2 април (неделя) чрез два от своите канали, информираха от столичната улица „Сан Стефано“ 29. Демонстративната среща от Двореца на културата и спорта във Варна, която започва в 16:30 часа, ще може да бъде видяна в ефира на БНТ 1 и БНТ Свят.

Демонстративният мач между най-добрите състезатели в Националната баскетболна лига ще бъде съпътстван от традиционните конкурси за забивки, стрелба от зоната за три точки и умения.

Поредно издание ще има и стартиралата през миналата година кампания "Аз обичам баскетбола", която цели да повиши популярността на спорта за подрастващи. Сред звездните гости тази година са футболните треньори Велислав Вуцов и Георги Иванов-Геша, капитанът на футболния Черно море Георги Илиев, шефът на школата на Лудогорец Валентин Станчев и актьорът Асен Блатечки, който ще бъде и водещ на спектакъла.

Част от приходите от продажбата на билети за демонстрационния мач ще бъдат дарени за детско-юношеската школа на баскетболния Черно море Тича.